Email Rumour

Op 20 augustus plaatste ik op twitter het berichtje:

“Ik ga bij elke blunder @emileroemer leuker vinden! Kan niet wachten tot ie bij Obama op bezoek zegt: “I am Email Rumour” 

Daar kwamen zo ontzettend veel reacties op, dat ik het idee opvatte een nep-account te maken genaamd @EmailRumour en te kijken hoeveel volgers dit account met uitsluitend Emile Roemer achtige tweets in “steenkool-engels” zou kunnen krijgen…

Op 25 augustus kwam “Email” online en tweette als eerste:

“There is no dirt in the air, i’m doing everything on my dead acker!”

@EmailRumour

En het effect was geweldig, dagelijks kwamen er ruim 100 volgers bij en op 12 september, de dag van de verkiezingen was het aantal de 2070 gepasseerd! Sommige tweets van @EmailRumour werden 100 x geretweet (herhaald) en mensen boden zich spontaan aan om tweets te verzinnen. (bedankt @harulduznl ).

Er verscheen zelfs een artikeltje in het Noord-Hollands Dagblad!: 

Een grapje moet een grapje blijven, dus op 12 september, na het binnenkomen van de eerste uitslagen van de verkiezingen, precies na 500 tweets, stop ik ( @StevenBouquet ) er mee. Bij deze wil ik iedereen die Email Rumour is gaan volgen, ontzettend bedanken voor de belangstelling en ook voor alle geweldige/hilarische reacties! Ik hoop velen van jullie terug te zien bij mijn echte account (en daar volg ik uiteraard wèl terug!)

It was a very funny thing to do, I laughed myself crazy and bellypains!

Overigens was de meeste geretweette tweet van Email:

“Ok that wasn’t my best interview ever, but I sat not good in my skin, and Peter Air to Freeze was very unfriendly #dwdd”

 

10 reacties op “Email Rumour

 1. Steven, mijn complimenten voor de vrolijke 3 weken. Email Rumour zorgde voor een vrolijk nootje tjjdens de verkiezingsdebatten op #Twitter. A day not having had a laugh is a day not lived. Cheers!

 2. Ik heb werkelijk waar vaak dubbel gelegen van het lachen om de tweets van Email Rumour. Vind het jammer dat je stopt!! Zal je dagelijkse portie humor zeker missen. Bedankt voor het lachen!!

 3. Steven/Email, thanks you for the smile who came every day on the cheeks when reading your tweets. For the first time politics where fun and easy to digest. (wat een hilarisch stukje hierboven trouwens)

 4. Steven, werkelijk geniale Tweets. Bedankt voor deze vrolijke noot in deze zomer af en toe taaie politieke nietszeggende. ‘S avonds in bed nam ik de dagelijkse tweets van Email nog even door. Elke dag sloot ik met een schaterlach af. Ik zal je missen. Bedankt!!

 5. OYG was jij dat? GENIAAL!!! Ik heb slap gelegen van het lachen om die tweets. Wat dat betreft is het jammer dat het nu stopt. Twitter leeft zoveel meer door zulke tweets. Het was een waar genot. Dank je wel.

  @Wil67b

 6. Die kale,

  Ik had je er al een keer uitgeknikkerd en ben later weer ff teruggekomen, weet je nog?
  Was best lachen. We tweeten verder.
  Ciao

  @jacquessmits

Reacties zijn gesloten.